El passat 24 de febrer l’alumnat de 3r d’ESO vam emprendre una excursió amb el professorat de socials i tecnologia al Grup Alimentari Guissona per veure’n les instal·lacions i els processos de producció.

L'alumnat de 3r B

Un cop vam arribar-hi, ens vam haver de posar una bata, una gorra i uns peücs com a mesura de protecció higiènica. Un cop vestits, ens van fer una foto de record i ens van partir en dos grups. Els de 3r A vam anar amb un tren per l’interior dels magatzems on tenien l’assecador de pernils i després vam anar a veure com envasaven la llet i el pa. Les instal·lacions són immenses i no pensàvem pas que fossin tan grans.

Un cop vam acabar aquesta part de la visita, ens vam intercanviar amb l’altre grup i vam anar a visitar el magatzem on tenen la major part dels aliments processats a punt per al seu repartiment i transport a les botigues que tenen repartides per tot l’Estat. També vam visitar el sistema d’escorxar i especejar els animals que sacrifiquen.

Després vam veure un vídeo sobre la història del Grup Alimentari Guissona i unes quantes dades i curiositats sobre aquesta empresa (com es va formar, quants animals sacrifiquen, quantes botigues de distribució tenen, etc.). Finalment, vam rebre una tassa com a obsequi i record de la nostra visita a les seves instal·lacions.

L'alumnat de 3r A

La nostra valoració de l’excursió és força positiva ja que ho hem trobat molt interessant i ens van impressionar molt les dades que ens van donar i tot el que vam veure.

Roger Botet i Adrià Caelles (3r d’ESO)