En aquestes èpoques, molts alumnes de 2n de Batxillerat estem indecisos quan ens pregunten cada cop més reiteradament a què ens volem dedicar. És una pregunta que a molts ens espanta, perquè encara no sabem ben bé cap a quin sentit encarar el nostre futur, i altres ja tenen la direcció una mica més marcada. El professorat, per tal que cerquéssim noves respostes i poguéssim aclarir alguns dubtes, ens van organitzar una sortida al Campus Universitari de Bellaterra, situat a Cerdanyola, durant la qual vam poder assistir a diferents xerrades on ens presentaven els tipus de graus que ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les facultats estaven ubicades aleatòriament, sense gairebé cap tipus de relació entre elles, i cadascuna ens presentava i explicava detalladament tots els graus que impartieix. A més d’oferir-nos un prestigiós campus universitari, els respectius professors també ens van animar a estudiar intensament durant el poc temps de curs que ens queda, i així poder aconseguir una bona nota de tall per entrar-hi.

Lalumnat de 2n de Batxillerat durant la visita

L'alumnat de 2n de Batxillerat durant la visita

Als ulls d’un estudiant d’institut, aquell campus era com un paradís ple de joventut, agrupada en diferents grups amb moltes carpetes a les mans, envoltats del verd natural dels jardins que envolten les diferents facultats. Hi havia un gran punt de trobada conegut com la plaça Cívica, on els estudiants s’aplegaven allà tot disposant de diversos bars, buffets lliures fins i tot botigues de roba i òptiques, entre molts altres petits comerços. Realment, era com un petit poble, un món totalment diferent a la vida d’estudiant de Batxillerat que nosaltres coneixem. La gran majoria que van assistir-hi, van sortir-ne amb la il·lusió de tornar-hi ben aviat i no només per veure des d’un punt exterior aquell campus, sinó per quedar-s’hi durant la seva etapa d’estudiant universitari.

En aquestes moments, des de la meva posició com a estudiant de 2n de Batxillerat, espero que tots els meus companys i jo tinguem l’oportunitat d’anar a estudiar el curs vinent en aquest campus o en qualsevol altre per poder gaudir dels estudis que realment anhelem des de fa molt temps. Ara sí, un últim esforç per poder acabar aquest últim curs aquí al nostre centre i moltíssima sort a tots per a la selectivitat que ens espera d’aquí a quatre intensos mesos.

Laura Rosell Novell (2n de Batxillerat)