El divendres 8 d’abril, els cursos de 1r d’ESO A i B vam anar a Vallcalent, un centre de recuperació de fauna d’animals autòctons. Tots els animals que hi tenen són salvatges i n’hi ha alguns que es queden a viure allà per sempre: són els irrecuperables. Aquests animals són els que hem vist nosaltres. La majoria eren aus, però també hem vist un parell de mamífers i algun rèptil.

Lalumnat participant en la sortida

L'alumnat participant en la sortida

Primer, hem anat a mirar les aus i hi hem vist arpelles, voltors, marcenques, ducs i falcons, entre altres. La major part estaven allà per una lesió a l’ala produïda en xocar contra un pal elèctric o alguna ferida causada per algun altre animal.
Després hem anat a veure els dos mamífers: una parella d’óssos bruns i una parella de guineus. Els óssos eren cadells i les guineus eren mare i fill.

Una de les guineus del centre

Una de les guineus del centre

Després dels mamífers, hem anat a un llac i des d’una sala hem observat els animals amb uns prismàtics i hem pogut veure’ls de prop en el seu estat natural. Quan hem acabat això, hem anat a visitar uns animals nocturns, les òlibes; la major part encara dormien, tot i que n’hem vist volar una.

Aquí s’ha acabat la nostra visita a Vallcalent; ens ho hem passat molt bé i hem après algunes coses curioses.

Maria Puig (1ESOA)