El passat 22 de maig els alumnes de tercer vam fer una excursió al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.

Abans de tot la guia ens va presentar l’edifici, que antigament era una indústria tèxtil, com una gran obra arquitectònica, ja que cada part de la infraestructura era d’una determinada manera per complir amb una funció. Un exemple és el sostre; tenia forma d’onades perquè la llum entrés durant tot el dia i les columnes estaven buides per l’interior perquè quan plogués l’aigua s’introduís dins d’aquestes i fos portada a un dipòsit.

Vam continuar la visita amb l’explicació del funcionament de l’antiga productora de teixits seguint el trajecte que feia la llana per tota la fàbrica: des que era extreta de les ovelles fins que es convertia en un producte a la venta. Vam poder veure les pèssimes i perilloses condicions en què els obrers treballaven. Entre ells hi havien nens, homes i dones. Els nens i les dones cobraven una setmanada molt inferior a la dels homes ja que es considerava que la paga de l’home era la principal.

Finalment, vam visitar una exposició sobre l’evolució dels ordinadors. Per poder-los conèixer millor van haver de completar un dossier que se’ns va entregar abans de començar i que vam haver d’entregar al professor de tecnologia.

La meva opinió sobre la sortida es bastant positiva ja que tot el que ens van explicar eren conceptes que no coneixíem i que ara, per sort, ja sabem.

Andrea Vides (3r ESO)