El dilluns dia 5 de novembre, vam fer una excursió a Capellades i vam visitar l’Abric Romaní i el Museu Paperer. Ens van acompanyar la Josefina, la Montserrat i la Teresa.
A l’abric Romaní ens van passar un reportatge molt interessant on ens explicaven els descobriments que hi han fet els arqueòlegs i des de quan i com vivien els homes i dones de Neandertal que s’havien establert a la zona de Capellades. Després vam poder veure l’espai arqueològic on s’han fet les excavacions i ens van explicar molt bé com vivien en aquell abric. Quan vam acabar vam poder aprendre a tirar amb arc i fletxes, tal com ho feien els homes de Neandertal per caçar els animals que necessitaven per menjar. Va ser molt divertit i interessant.
Quan vam acabar de veure l’Abric romaní vam anar a dinar a un parc molt bonic on hi havia molts gronxadors diferents. En acabar de dinar vam aprofitar per jugar tots junts al parc i ens ho vam passar genial!
Després de dinar, vam anar al Museu paperer que està situat a un antic molí on s’hi feia paper. Allà ens van explicar d’on venia el paper que fem servir ara i ens van ensenyar mostres de papers antics com el papir o el pergamí; després ens van ensenyar les màquines i tot el procés que feien servir abans per elaborar el paper. Algunes màquines ens les van ensenyar en funcionament però d’altres no perquè són molt fràgils. També vam poder fer un taller on nosaltres mateixos vam elaborar un full de paper blanc.
Ens va fer molt bon dia i vam aprendre moltes coses!

si voleu veure més fotos cliqueu aquí

Helena De Dios, Cèlia Fonoll, Andrea Gassó, Ona Riu (1r ESO B)