El passat 11 de desembre els alumnes de 2n d’ESO vam fer una sortida amb l’objectiu de conèixer millor els castells medievals de la Segarra i saber com era la vida en aquella època.

Primer vam visitar el castell de Concabella i el centre d’interpretació dels castells segarrencs. La major part de l’edifici no és perceptible avui en dia, però queda a la vista una part molt significativa: la torre d’homenatge, el punt més simbòlic de les construccions feudals. Al centre d’interpretació vam veure que el castell de Concabella, igual que molts altres, està col·locat de manera estratègica. Té fàcil accés a l’aigua i està situat en un punt alt, cosa que permetia vigilar les tropes musulmanes.

Tot seguit vam anar a les Pallargues, a visitar el seu castell. Els castell de les Pallargues és un molt bon exemple de la vida feudal, així ho demostren els seus elements arquitectònics i les diferents dependències.

Cal destacar que gran part dels castells segarrencs, abans de ser verdaders castells eren simples torres d’homenatge, amb una funció totalment militar. De mica en mica, aquestes torres defensives es van anar ampliant i transformant fins convertir-se en veritables castells; la residència de la més alta nobles medieval.

Va ser una sortida molt interessant i enriquidora, ja que aprendre sobre les coses més properes a nosaltres a la llarga pot arribar a ser molt profitós.

Si voleu veure més fotos… AQUÍ!

Marta Aldomà | 2n ESO