Curs 2016-2017

L’Arnau Creus ha estat premiat en el concurs “Premis Recerca Jove per fomentar l’esperit científic del jovent” (PRJ 2016)

En aquest concurs es premien els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l’esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d’altres valors.arnau-creus

El seu treball de recerca va de Jocs i Matemàtiques. Aparentment poden semblar dues coses ben diferents, fins i tot contràries, però en realitat mantenen una relació força estreta. Les matemàtiques no només són presents en pràcticament tot els jocs, sinó que, a més ens poden proporcionar el que qualsevol jugador desitja: la victòria.

En aquest treball es pot observar com les matemàtiques ens ofereixen la possibilitat de modelitzar diversos jocs i, a traves de certs mètodes, trobar el conjunt de posicions i moviments que ens permetran guanyar la partida, o el que és el mateix, trobar l’estratègia guanyadora. Així doncs, qui diu que no es pot jugar a un bon joc gaudint de les matemàtiques?