Curs 2018-2019

PREMI TRANSCOMARCAL PER L’ANTONI TORROJA

El passat divendres 26 d’abril de 2019 tingué lloc, a l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, l’acte de lliurament dels divuitens Premis de Medi Ambient, un certamen que premia els millors treballs de recerca de batxillerat en l’àrea mediambiental i en l’àmbit català.

El primer premi, dotat amb 500 euros, fou concedit a l’Eduard Garrabou i Benet, alumne de segon de batxillerat de l’institut Antoni Torroja, de mans de l’alcalde de Palafrugell el Sr. Josep Piferrer i Puig, pel treball “Herbicida Sota Sospita: una anàlisi imparcial i no interessada dels riscos associats a l’ús agrícola del Glifosat”.

Els membres del jurat i el director de l’institut van destacar el rigor científic del treball, que modelitza el comportament ambiental del Glifosat aplicant models de validesa general a l’àmbit específic de la Segarra, amb l’objectiu principal de valorar el risc que el seu ús suposa pels habitants de la comarca. Cal remarcar que el Glifosat és l’herbicida més àmpliament comercialitzat a nivell mundial i, en especial, el més usat a la Segarra, i que actualment es troba immers en un procés d’avaluació no exempt de polèmica degut a les seves suposades capacitat cancerígenes.

Des de l’institut Antoni Torroja felicitem i animem l’Eduard a que continuï en la línia d’harmonitzar investigació, medi natural i societat.