Des del 18 de gener de 2011 s’ha pogut visitar als passadissos del centre l’exposició d’objectes premiats en la 5a edició dels premis per al Reciclatge, instituïts l’any 2001 i que enguany han comptat amb la participació de 213 propostes diferents.

Vista global delexposició

Vista global del'exposició

Aquests premis pretenen promoure el concepte de reciclatge tant pel que fa a la utilització de materials reciclats per a la fabricació de productes com quant al reciclatge dels productes un cop esdevenen residus.

En l’exposició es poden veure els guardonats en les diferents categories que conformen el premi.

En la categoria de Productes (A), ha estat premiat un separador de carril bicicleta Zebra, del dissenyador industrial Curro Claret. S’han donat mencions a la cadira Benlloch, a la col·lecció de viatge Ecoalf i al compostador Combox.

Categoria A

Categoria A

En la categoria Projectes (B) ha guanyat el premi l’ecoaparcament per a bicicletes Pal, de l’empresa Novell Puig Design. Han obtingut mencions especials el bol Citrus, el banc urbà Relaja i els plafons de trenes de plàstic de bosses per a diferents aplicacions en escoles a Costa d’Ivori (Àfrica).

Categoria B

Categoria B

En l’apartat Estratègies (C), ha estat premiat la Xarxa d’Ecodisseny i Disseny per al Reciclatge i la Reciclabilitat, i han obtingut mencions del jurat la Gotimplora (una alternativa als envasos d’un sol ús a la UAB) i la línia de productes Blue Future, del sector de la construcció.

Categoria C

Categoria C

En la categoria Materials (D), el premi ha estat per Syntrewood (de l’empresa LaSentiu), un material sintètic provinent del reciclatge de la recollida selectiva d’envasos. Ha obtingut una menció especial la pols de cautxú de pneumàtic fora d’ús.

Categoria D

Categoria D

Aquesta exposició es podrà visitar en les dependències del nostre centre durant tot un mes.