El treball de recerca Organització i control del dia a dia d’un institut. Implementació d’una base de dades gestionada amb php, elaborat pels alumnes de l’Institut Antoni Torroja Òscar Celeiro i Sergi Caelles i dirigit per la professora Mariona Rodríguez i que va ser seleccionat en el concurs d’àmbit nacional XXIII CERTAMEN JÓVENES INVESTIGADORES, ha guanyat el 2n premi.

Els dos alumnes premiats

Aquest concurs se celebrà al Centro Eurolatinoamericano de Juventud a Mollina (Málaga) del 26 de setembre a l’1 d’octubre de 2010. Es tracta d’un certamen d’àmbit nacional que convoquen els Ministeris d’Educació i d’Igualtat i que, en aquesta edició, reuní els 40 millors treballs d’estudiants d’entre 15 i 20 anys de tota Espanya.

Després d’exposar i defensar el treball davant el jura, i malgrat la duríssima competència i la qualitat dels treballs presentats, els alumnes del nostre institut guanyaren el 2n premi, dotat amb 3.000 euros. El jurat en valorà la finalitat pedagògica, la qualitat i funcionalitat i l’esforç extraordinari que havien fet els alumnes adquirint coneixements informàtics per realitzar un programa de gestió de dades amb la suficient qualitat per ser implementat i utilitzat en el centre educatiu.

Els autors durant la defensa del treball

Aquest mateix treball també fou guardonat amb el PREMI SAN VIATOR d’investigació i ciència, concretament obtingué el PREMI A LES NOVES TECNOLOGIES PER MILLORAR L’ACCESSIBILITAT, patrocinat per la fundació VODAFONE i dotat amb 1.000€. Aquests premis foren entregats per la ministra d’innovació i ciència Sr. Cristina Garmendia, el passat dissabte 2 d’octubre a Madrid en un solemne acte acadèmic.

Aquest premi, que aquest any arribava a la XVI edició es convoca amb la finalitat d’estimular l’esperit investigador i la creativitat dels estudiants, endinsar-los en el món de la investigació i contribuir a augmentar el reconeixement i el respecte de les comunitats educatives envers l’activitat científica.

La ministra lliurant el premi.

Aquests reconeixements ens omplen de satisfacció ja que valoren la tasca educativa i la política de suport a l’ensenyament de qualitat que des de l’Institut Antoni Torroja duem a terme.