El dia 4 de Novembre, els Mossos d’Esquadra van venir a fer una xerrada als nois i noies de 1r d’ESO sobre les xarxes socials. Van començar a parlar del cas recent d’una nena que ha tingut problemes relacionats amb les xarxes socials. Ens van explicar que després que la nena pengés imatges d’excursions amb l’escola, unes persones li feien gargots i dibuixos. Era un clar exemple de cyberbullying, que passava en un institut de Cervera.

Després ens vam posar en grups i cadascun va fer una fitxa per conèixer paraules relacionades amb temes que passen a les xarxes socials avui en dia. Per acabar ens van fer omplir una butlleta per grups. Era un concurs entre tots els nens de l’aula. Parlava de tots els possibles problemes a les xarxes socials i ens van donar consells per prevenir problemes. Ens van parlar de les contrasenyes de les pagines web, i ens van dir que era més segur tenir-ne una per cada pàgina. Sobretot ens van insistir que no s’han de posar moltes dades personals a la xarxa.

Finalment ens van fer explicar com els hi explicaríem als nens de primària o als germans tot el que havíem après en aquesta xerrada i ens van repartir un petit formulari anònim on havíem de respondre preguntes relacionades amb el que fem nosaltres a la xarxa.

Donem les gràcies per aquesta profitosa xerrada a l’Encarna i l’Eva perquè ara sabem més sobre les xarxes socials.

Si en voleu veure imatges, premeu AQUÍ

Marc Celeiro Escribà i Aura Riu Holgado | 1r ESO B