El dia 11 de novembre, l’alumnat de tercer vam anar direcció nord per conèixer l’embassament de la Baells i les mines de carbó de Cercs, situades a la colònia Sant Corneli.

En arribar a l’embassament tots vàrem quedar al·lucinats per la grandesa d’aquella infraestructura. Era impressionant la quantitat de litres que podien caber-hi. Un guia, ens va portar a l’interior de l’embassament i vam poder veure que hi ha moltíssims passadissos i prop de 500 escales! Ens van explicar l’ús de diferents objectes que fan que la presa funcioni bé i aguanti perfectament a canvis als quals s’ha de sotmetre sovint. Ja sigui per canvis de temperatura, moviments físics interns, moviments de l’aigua, possibles fractures… Sense aquests objectes la presa seria perillosa.

Un cop acabada la visita per l’interior, ens van portar a veure una exposició de fotografies que estaven situades sobre la represa. En les imatges vèiem els orígens de l’embassament de la Baells, la seva construcció, i també la fauna i flora que habita en aquesta zona. Un cop acabades aquestes activitats, ens vam dirigir cap a les mines de carbó de Cercs. Allà vam poder veure un vídeo de la història de les mines, d’aquesta manera, en coneixíem millor els seus orígens. Però on també vam poder conèixer més sobre les mines, va ser en la visita al museu. Vàrem poder veure la casa on vivia un miner. Els miners de les mines de Cercs, vivien a la Colònia Sant Corneli. I, finalment, vam agafar un trenet i…mina endins! Vam ser miners per uns minuts i vam poder veure les condicions en què treballaven.

Va ser una sortida molt bonica i on, a més vàrem aprendre moltes coses noves. Ens va agradar molt!

ENLLAÇ A LES IMATGES

Ona Riu Holgado | 3r ESO B