El passat dijous dia 15 de maig, a l’auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis de la XIX Prova Cangur de Matemàtiques, i d’altres activitats organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques com els relats matemàtics, l’Olimpiada Catalana o la Marató de Problemes. L’acte va ser presidit per Irene Rigau, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

És en la Marató de problemes que dos dels alumnes de l’Institut Antoni Torroja: Guillem Casadesús (51.1 punts) i Arnau Creus (50.1 punts) varen aconseguir dos dels quatre primers premis que el jurat va decidir atorgar. La Marató és una activitat al llarg de la qual es proposen 14 problemes en ordre creixent de dificultat. La seva finalitat és potenciar el treball individual i Té aspectes de treball encaminat a donar respostes concretes als problemes i d’altres propostes de treball reflexiu però, això sí, com succeeix en una Marató, cal agafar un ritme, que no es vol que sigui un ritme accelerat però sí un ritme adequat i constant que permeti arribar al final amb èxit.

També destaquem dues mencions especials dels jurat a Marta Aldomà (3r ESO) I Albert Trilla (4t ESO).

Pel que fa als resultats de La Prova Cangur, l’objectiu de la qual és fomentar el gust per les matemàtiques entre els joves, destaquem els boníssims resultats obtinguts en el primer nivell corresponent a 3r ESO per Guillem Casadesús i Jana Farran que ocupen, respectivament la posición 98 i 125 dels 7866 participants. En el segon nivell ( 4t ESO) destaca Arnau Creus en la posició 98 de 6698 participants i en el nivell 3r, corresponent a 1r de Batxillerat, Josep Oriol Condal que ocupa la posició 31 dels 4518 participants.

A tots ells els donem l’enhorabona.