El passat divendres 15 de juny, en el marc incomparable del terrat de la Pedrera, es va fer el lliurament a la nostra alumna de 4t d’ESO Ginebra Alsina d’una de les beques Joves i ciència corresponents a la convocatòria de 2012 atorgades per l’Obra Social de CatalunyaCaixa, com us informàvem en un article anterior.

Enguany han estat 50 els joves escollits a Catalunya (4 dels quals a la demarcació de Lleida) per participar en aquest programa que té com a finalitat el foment de la vocació científica dels joves estudiants. L’acte de lliurament va comptar amb el parlament del president de la Fundació CatalunyaCaixa, sr. Manel Rosell.

Lliurament de beques "Joves i ciència" de CatalunyaCaixa

La beca consisteix a participar en un programa de recerca que té una durada de tres anys i es porta a terme fonamentalment als estius. Per això cada una de les parts s’anomena Estades d’Estiu de Ciència de CatalunyaCaixa (E2C3):

  • E2C3-CX MónNatura Pirineus (primer any), on 50 estudiants de 4t d’ESO són seleccionats per formar part d’un projecte científic dels cinc que s’ofereixen. Les E2C3-CX MónNatura Pirineus 2012 tenen lloc durant la primera quinzena de juliol al CX MónNatura Pirineus.
  • E2C3-Centre de Recerca (segon any), on els estudiants que ja han finalitzat el primer curs de batxillerat (científic i/o tecnològic) poden continuar tenint experiències en recerca, després d’haver escrit un article científic. Aquesta experiència té lloc en un centre de Recerca o bé en un programa internacional de ciència.
  • E2C3-Cerca (tercer any) és l’última fase del programa, on els estudiants busquen pel seu compte un projecte a desenvolupar, ja sigui en un centre d’investigació local o en un programa internacional de ciència on siguin acceptats.

Cal recordar que el curs passat una altra alumna del centre, la Marta Miret, ja va ser premiada amb la mateixa beca i aquest estiu realitzarà la segona fase del programa en un centre de recerca.