El dimarts dia 13 de novembre, va venir un noi de l’institut Guttmann a fer-nos una xerrada als alumnes de 4t d’ESO. L’institut Guttmann és l’hospital de referència per al tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o una altra gran discapacitat d’origen neurològic.

Per començar el noi es va presentar: es deia Jordi i anava en cadira de rodes; ens va explicar que venia per fer-nos una xerrada que formava part de la campanya Game Over de l’institut Guttmann. A continuació, ens va parlar una mica de dades referides als accidents de moto durant els últims anys. La més significativa era que a Catalunya hi ha uns 50 morts per accident de moto cada any i ens va dir que per això és tan important conduir amb prevenció. Tot seguit, ens va passar un vídeo en el qual diverses persones que havien patit lesions medul.lars i cerebrals explicaven com havia canviat la seva vida i què intentaven fer per superar-ho. Després, ens va explicar el seu propi cas. Ens va dir que va patir un accident amb moto que li va causar una lesió medul.lar, però tot i la dificultat que això comporta, ell ho té molt assumit i porta una vida molt normal. Finalment, li vam preguntar moltes coses i ell ens les va respondre molt amablement.

Aquesta xerrada ens va agradar molt i recomanem que es continuï fent cada any perquè realment és molt interessant i ens fa reflexionar a tots.

Arnau Balcells Comas
4t d’ESO