El dia 18 de febrer els alumnes del PQPI-FIAP (Programa de Qualificació Professional Inicial – Formació i Aprenentatge Professional) de l’Institut Antoni Torroja de Cervera van fer una sortida a la 5a edició de la F&T, la Fira de Formació Professional i Treball, que es va celebrar a Lleida entre els dies 17 i 19 de febrer al Pavelló 4 de les instal·lacions que Fira de Lleida té als Camps Elisis. Aquesta fira va comptar amb la participació de 30 empreses i entitats i va reunir 22 famílies de formació professional representades.

Visitant un estand de la F&T

Visitant un estand de la F&T

L’objectiu del saló F&T és potenciar la formació professional i les seves sortides com també impulsar l’aprenentatge dins l’empresa, informar instantàniament de totes les inquietuds sectorials tant en matèria de treball com de formació professional, tant pel que fa a centres públics com als privats; explicar al públic en general què és la formació contínua bonificada, l’ocupacional, la subvencionada, el reciclatge…, i com i on estudiar idiomes, oposicions, assessorament per crear una empresa, etcètera, i orientar professionalment i laboralment els joves, aportant informació sobre totes les famílies d’oficis dins dels cicles formatius. El saló està adreçat a alumnes, pares, mares i representants de la comunitat educativa; a les empreses, les patronals, les associacions d’empresaris, els sindicats, les administracions públiques i a les institucions.

Nou dels quinze alumnes que estan cursant el curs d’Auxiliar de pintura al nostre institut van assistir a la Fira. Un cop a la fira, els alumnes van anar a veure els estands de les diferents famílies professionals presents a la fira.

Els alumnes van anar a interessar-se per diferents cursos, però la majoria son conscients de la necessitat de tenir la ESO si volen cntinuar amb la seva formació acadèmica i professional.

Va ser un matí molt distret: ells van recopilar la informació que més els interessava, van tenir contacte i van canviar impressions amb altres alumnes d’altres centres.