Maria Raïch Solans, alumna de segon d’ESO de l’IES Antoni Torroja de Cervera va anar, el passat divendres 15 de juny, al Palau de la Generalitat ja que el Molt Honorable Sr. Artur Mas, President de la Generalitat, va lliurar-li el guardó del 35è Premi Coca-Cola de Relat Breu que li corresponia. La seva redacció havia estat elegida prèviament a Port Aventura entre les quinze guanyadores a nivell de Catalunya, tal com ja us havíem informat en un altre article.

Així que el passat divendres, a les 16.45 ella, la seva família i la seva mestra de català, na Pepita Boneu, juntament amb la directora de l’institut, na Blanca Cuñé, iniciaren una visita guiada pel recinte del Palau de la Generalitat. La visita fou molt diversa i variada, en van veure la sala on es prenen les decisions de l’equip de govern, el pati dels Tarongers…fins a arribar a l’Auditori de la Generalitat. Allí van veure un vídeo sobre la construcció i posterior remodelació de l’edifici del govern autonòmic.

Acte seguit, amb la presència del Sr. Artur Mas a la sala, s’inicià la cloenda, i el president va fer una breu presentació en la qual destacà una lloança als 15 seleccionats entre uns 1.800 participants i, sobretot, va voler emfasitzar la importància de saber escriure i redactar per accedir a qualsevol tipus de feina. En acabar, es va encarregar del lliurament de plaques i viatges per als guanyadors. Finalment, la cloenda va consistir en un esplèndid pica-pica.