Curs 2019-2020

La Maëlys Cloutier i l’Elina Payant han estat les dues alumnes franceses aparellades amb l’Anna Tomàs i l’Alba Gutiérrez de 4t A dins del programa de mobilitat d’alumnat Catalunya-Grenoble emmarcat en el Conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Educació i l’Acadèmia de Grenoble. Van iniciar les classes al nostre centre el 24 de febrer . La durada de la seva estada serà de quatre setmanes i l’objectiu és millorar la seva competència en llengua castellana. Més enllà d’aquest objectiu, l’acció és també una oportunitat per donar a conèixer a l’alumnat francès la riquesa lingüística i cultural de Catalunya i iniciar-lo en l’aprenentatge del català.

El curs 2019-2020 el programa de Grenoble s’ha engegat en modalitat pilot, amb una participació d’entre 20-25 alumnes de centres públics i privats concertats de tot Catalunya.

L’Anna i l’Alba van fer la seva estada a França el mes de gener i aquesta ha estat la valoració de la seva experiència: «El dia 11 de gener de 2020 vam marxar en tren cap a Valence. Allà ens esperaven les nostres famílies respectives. Vam començar les classes dos dies després. Vam passar quatre setmanes a França assistint a classe i convivint amb la nostra família francesa i el dia 8 de febrer ens vam tornar a trobar a Valence per agafar el tren de tornada. Recomanem aquesta experiència a tothom. Ens ho hem passat d’allò més bé i hem après moltes coses tant a nivell acadèmic com personal. Desitgem que la Maëlys i l’Elina es trobin tan a gust entre nosaltres com nosaltres allà».