El 2 de febrer els alumnes de 2n d’ESO vam fer una gimcana per la part antiga de Cervera en les assignatures de Castellà i Català.

Les professores ens van donar un dossier per a cada grup, en el qual hi havia unes preguntes sobre la història i els carrers de Cervera que havíem de respondre.

Vam sortir des de la plaça Santa Anna i vam anar tirant pel carrer Major. Vam entrar al Museu d’Història, vam copiar les informacions que es troben en uns petits cartells als diferents edificis que tenen certa notabilitat i vam recopilar fullets informatius, etc.

Després, quan vam arribar a l’Ajuntament, vam entrar i els treballadors d’allà ens van donar molta informació: de les figures de la façana, de la plaça del Fossar, de la construcció de la Paeria…

Un moment de la prova

Un moment de la prova

Finalment, vam anar a la plaça del Fossar per respondre l’última pregunta. Després d’acabar la gimcana, vam anar arribant per grups a la plaça Santa Anna, el lloc on havíem quedat tots, i vam tornar a l’institut.

Ens van donar una setmana per passar les preguntes i les respostes a net, i lliurar el treball a les professores.

Al cap d’uns dies, les professores, després de mirar-se tots els treballs i decidir quins eren els millors i triar el grup que millor ho havia fet, ens van comunicar quin era el grup guanyador.

Com a premi, van donar un llapis USB de memòria per a cada membre del grup.

Encara que no hàgim guanyat, ens queda el record d’un gran dia de gimcana, i la satisfacció d’haver après més sobre la història de la nostra ciutat de Cervera.

Ariadna De Dios i Marina Marti (2n d’ESO)