El dia 11 de març, tres alumnes ( Aleix Rafegas, Iulia Bentan i Carolina Codina) representants del consell mediambiental de escoles verdes de l’IES Antoni Torroja vam agafar un autobús per anar al cinquè fòrum d’Escoles Verdes de Lleida i primer de la XESC ( Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat a Catalunya), en què van participar més de 30 centres educatius entre primària i secundària.

Els alumnes encarregats de fer la presentació del projecte.

Els alumnes encarregats de fer la presentació del projecte.

Ens van passar a recollir poble per poble amb un autobús per portar-nos a la Granja-Escola Les Obagues, a Juneda, a prop de Lleida, on se celebrava aquest fòrum.

Van separar els centres per grups de professors i d’alumnes. Els alumnes del Torroja vam haver d’explicar i compartir amb els altres les experiències que teníem com a escola verda. Vam esmorzar i, a continuació, es van fer unes votacions per seleccionar la millor escola de les allí presents i que tenia la possibilitat de ser escollida per anar a Brasília (Brasil) a una trobada mediambiental d’àmbit mundial. El nostre grup de l’ IES Antoni Torroja va ser seleccionat com a guanyador.

En arribar l’hora de dinar es podien contemplar les instal·lacions ecològiques que hi tenen instal·lades: hivernacles, plaques solars, molins hidràulics i una zona amb tot d’animals de granja.

Un moment dels tallers de planters.

Un moment dels tallers de planters.

En acabar de dinar, vam passar per uns tallers on preparàvem planter d’hortalisses, que actualment els alumnes de Cervera es cuiden de regar i veure’n la seva evolució, i també es va fer un taller d’empelt de codonyer amb esqueixos de varietats de pomera. Ens el podíem emportar, plantar-lo i cuidar-lo.

Finalment ens van fer una foto de grup i ens van obsequiar amb un sabó fet amb oli reciclat.

Si voleu veure més fotos de la trobada, podeu fer clic aquí.

Aleix Rafegas