Curs 2017-2018

Aquests dies han arribat a la Segarra les llambordes que recorden els segarrencs deportats i morts a camps de concentració nazis. Són les Stolpersteine que formen part del projecte memorial de l’artista berlinès Gunter Demnig, unes llambordes de 10 x 10 cm, de ciment i folrades amb llautó daurat, on hi consten les dades bàsiques vitals de la víctima.

En el cas del municipi de Cervera, tenim constància de 3 persones de Cervera que van morir en camps de concentració nazis, entre els anys 1941 i 1943: els senyors Ramon Alsedà Sanou, Miquel Porté Rius i Josep Riera Closa; i 1 persona de la Prenyanosa: el senyor Salvador Calderó Aldabó, que va morir al camp de concentració nazi de Gusen (Àustria), el 1942.

Divendres 26 de gener es col·locaran les 3 stolpersteine davant de l’edifici de la paeria per mantenir viva la memòria històrica i per recordar i homenatjar els cerverins deportats i morts víctimes del feixisme.

Un grup d’alumnes d’història de l’art de 2n de batxillerat hem pogut visitar-les al Museu on les Stolpersteine es custodien fins divendres. Hi hem anat perquè no podem ni volem oblidar l’horror i el sofriment que ha causat la barbàrie feixista i perquè volem refermar el nostre compromís pel respecte i la llibertat.

Notícia escrita per Teresa Porredon