Curs 2016-2017

El passat dijous 11 de maig, l’alumne Marc Celeiro Escribà, que actualment cursa 4t d’ESO a l’Institut Antoni Torroja, va guanyar el 1r premi del concurs Explica’m la Ciència, destinat a impulsar i potenciar la divulgació i el periodisme científics entre els estudiants del nostre país.

Després d’haver confeccionat un primer reportatge científic, en format documental, sobre la temàtica del grafè – un material similar al grafit de les mines dels llapis que fem servir cada dia, però amb unes propietats físiques espectaculars molt apreciades en el món de la nanotecnologia – i gràcies al qual va obtenir el passi a la final de la convocatòria, en Marc va millorar-lo mercès a una visita posterior a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels. La presentació d’aquest darrer documental actualitzat fou el que, finalment, li valgué el 1r premi del concurs, on cal remarcar que l’institut Antoni Torroja va ser l’únic centre públic present a la cerimònia (d’un total de vuit), acostumats com estem a que una part important de la societat no valora l’ensenyament públic com a marca de qualitat educativa.

A l’acte, que es va celebrar al CosmoCaixa de Barcelona i va ser retransmès en directe per Ràdio Flaix FM, també hi eren presents tant els seus companys de classe com professors i representants del centre, així com els seus familiars directes donant-li suport i afecte per tal d’apaivagar el neguit del moment. Es van visionar els diferents reportatges presentats i se li va fer el lliurament del premi de mans del director del Cosmocaixa, Lluís Noguera.

No cal dir que tot el Claustre de Professors de l’institut Antoni Torroja anima a continuar per aquest camí el Marc, una jove promesa en l’àmbit dels mitjans de comunicació.

 

Premi Marc Celeiro