Excursió a Poblet i l’Espluga de Francolí

Dijous 11 de novembre els alumnes de 1r d’ESO vam fer una excursió al Monestir de Poblet i a l’Espluga de Francolí.

En primer lloc, vam visitar el monestir. Vam visitar la cuina dels monjos, vam estar al menjador on mengen els monjos, vam anar a la biblioteca, a la bodega on es guarda el vi i a l’església(on hi ha les tombes reials).

poblet
Entrada al Monestir de Poblet

Després de visitar Poblet, vam dirigir-nos cap a l’Espluga de Francolí. Allí vam visitar la Cova de la Font Major. Vam veure com vivien els homes durant la prehistòria (en el paleolític i en el neolític ). A les coves hi havia un riu subterrani.

Cova de la Font Major
Cova de la Font Major

En la primera cova, hi havia les armes amb què el homes caçaven els animals i es defensaven de les bèsties i dels enemics. Després vam anar a la segona cova, la més gran, on vam veure els objectes domèstics que utilitzaven els homes del neolític, que ja eren de metal (arracades, penjolls, polseres, etc.). També hi havia maniquins que representaven escenes de la vida quotidiana dels homes del neolític.

cova1
Cova de la Font Major

Després de dinar vam tornar en autocar cap a Cervera. Va ser una excursió entretinguda i vam aprendre moltes coses.

Anatolie Sirbu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>