El passat dimecres dia 29 de febrer els estudiants dels centres d’Educació Secundària de Cervera van manifestar-se pels carrers de Cervera . Aquesta manifestació va ser organitzada per el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) en protesta contra de les retallades en educació, de la proposta de fixar el castellà com a llengua també vehicular a les escoles i de l’agressió a la qual van ser sotmesos els estudiants del IES Lluís Vives del País Valencià, que s’havien manifestat dies abans per protestar pels mateixos motius.

La protesta es va basar en una asseguda popular a la Plaça Santa Anna durant la qual es va tallar el trànsit en direcció a la Rambla Lluís Sanpere. Els estudiants es van fer sentir amb cants entonats a partir de gralles i la veu dels manifestants.

Després d’estar allí una mitja hora, els protestants van retornar a l’inici del passeig de la Diputació, davant l’edifici de la Universitat, i allí membres del SEPC van dur a terme la lectura d’un manifest de presentació de les seves reivindicacions.

Pau Carbonell (4t d’ESO)