El nostre centre participa en un programa Comenius amb altres instituts de Polònia i Alemanys. Una apartat important d’aquest programa consisteix en els viatges que els alumnes dels centres participants fan als altres centres per tal de dur a terme un seguit d’activitats conjuntes. Hem volgut saber què ha significat per als nostres companys/es el fet de participar en aquesta experiència i per això hem parlat amb tres nois de 1r de Batxillerat que han viatjat tant a Alemanya com a Polònia en el marc del projecte Comenius Fit for Europe. Són en Marc Arbós, en Joel Canosa i la Clàudia Freixes.

En Marc, la Clàudia i en Joel durant la xerrada

En Marc, la Clàudia i en Joel durant la xerrada

Ens han dit que el que més els havia cridat l’atenció va ser el menjar i els horaris, bastant diferents als que nosaltres estem acostumats. El menjar no els va agradar massa, perquè sempre menjaven carn i sopa i els horaris eren molt diferents als nostres, ja que la gent s’aixeca molt aviat per tenir més temps durant el dia, però també se’n van a dormir molt d’hora.

També ens han dit que van fer-hi molts amics i que encara mantenen el contacte amb ells a traves de les xarxes socials. Durant els viatges, l’idioma no va ser un gran obstacle ja que feien servir l’anglès per comunicar-se (de vegades també els gestos).

Els nostres companys, a Alemanya, es van allotjar a casa dels seus companys alemanys, mentre que a Polònia es van allotjar en un hotel conjuntament amb els nois i noies alemanys. A tot arreu s’han sentit molt ben atesos i han estat molt bé.

En els països que han visitat, han aprofitat per visitar les ciutats principals d’aquests països europeus, i fins i tot han après algunes paraules en polonès, un idioma molt difícil.

A banda d’això, l’experiència els ha estat molt útil per millorar el seu nivell d’anglès, ja que era l’idioma que feien servir per fer totes les activitats i l’han estat practicant constantment al llarg de totes les estades i quan s’hi comuniquen telemàticament.

Latifa Laha i Ariadna Prats (3r d’ESO)