Curs 2018-2019

El passat dissabte 25 de maig, en un acte celebrat al parc d’atraccions PortAventura es va lliurar un 2n premi del Concurs de relat breu de Coca-Cola en llengua catalana a l’Anna Farré Pedrós, alumna de 2n d’ESO de l’Institut Antoni Torroja.

En aquest concurs, que ja ha arribat a la 42a edició, han participat més de 2000 alumnes de 358 escoles de tot Catalunya. El concurs consisteix a escriure una redacció a partir d’un tema que proposa el Departament d’Educació. En aquest cas, els alumnes havien d’incloure en el seu relat la frase: «Tinc la riquesa de no voler ser ric…», una cita del poeta Joan Brossa del qual es commemora enguany el centenari del seu naixement. El jurat està format per un conjunt de personalitats del món literari, periodístic i institucional d’ampli reconeixement.

El relat de l’Anna es titula: «Para, para’t i observa» en el qual el seu protagonista creu trobar-se en una situació desesperada però gràcies a les reflexions d’una altra persona aconsegueix apreciar la felicitat que produeixen les petites coses. La moral del relat és que la riquesa rau en els plaers quotidians.

Des de l’institut animem l’Anna a continuar desenvolupant i enriquint la seva faceta d’escriptora, perquè creiem fermament que gaudeix d’un talent natural per a la producció de textos literaris.