El dimarts 29 de maig, els alumnes de 2n d’ ESO vàrem anar d’excursió a visitar el Monestir Budista del Palau Novella del Garraf.

Després d’esmorzar visitàrem el Monestir, que està ubicat en un petit palau, ens va fer de guia una noia que ens el va ensenyar per dins i ens va dir que ella vivia allà com a ajudant i estudiant del budisme. Ens va explicar que l’edifici no era una edificació budista, però que ells el feien servir de Monestir.

També va explicar-nos que el budisme tenia diferents branques de creients, que havia començat feia moltíssims anys a l’Himàlaia; que els rituals eren molt importants en aquesta religió. També ens explicà que antigament per fer aquests rituals es posaven uns vestits i feien una beguda energètica amb els bous. Vàrem anar a veure una sala on hi havia moltes figuretes que representaven la compassió i figures grans de Buda de llautó. Al final vàrem veure una sala on hi havia tot de màscares penjades a la paret.

Al sortir a fora anàrem visitar l’Estupa a una placeta on hi havia una torreta al mig amb la imatge del Buda, i al voltant hi havia una tanca amb tot de cilindres que es podien fer rodar. S’havien de fer tres voltes a la placeta fent rodar els cilindres per desitjar sort a les persones estimades, i a la vegada això ens donava energia positiva a nosaltres. L’Estupa és un monument de Pau que representa la ment de Buda. Les Estupes serveixen per recordar els passos que cal seguir per eliminar les tendències negatives, que només ens porten al sofriment, i a la vegada potenciar les positives.

Després de la visita, vàrem fer un taller de relaxació estirats en una sala amb música de fons i una senyora ens anava donant instruccions per relaxar-nos.

Va ser realment interessant.

Yanina Vizcarra i Arnau Creus (2n d’ESO)