Curs 2017-2018

El passat 14 de març la regidoria de Cultura de la Paeria va oferir als alumnes de 4t i 1r de batxillerat de l’Institut l’oportunitat d’assitir a la representació teatral DIR PEDROLO. Una peça tatral produïda per l’Ajuntament de Lleida el 2015 amb motiu dels 25 anys sense Manuel de Pedrolo.

La representació d’aquest espectacle literari intimista, de petit format i multidisciplinar, es va dur a terme al Casal de Cervera.

L’obra, dirigida per Rosa Mesalles, fa un recorregut per la vida de l’escriptor nascut a l’Aranyó, i per la seva obra de variada temática i gènere. Amb la posta en escena de les actrius Núria Casado i Núria Miret, l’actor Ferran Farré i el saxofonista Ramon Álvaro s’ha pogut contemplar imatges de la persona compromesa amb la seva terra, cultura i la llengua. I, alhora, s’ha pogut atansar l’obra i el contingut d’un autor crític i exigent amb si mateix i amb la seva llengua i país.

Les imatges de la Fundació Pedrolo i de la coneguda Colita entre d’altres es combinen amb les dramatitzacions de lectures de l’autor, un audiovisual i música de saxo; tots ells ens fan propers els textos, poemes, novel.les, assajos, obres de teatre… i, en definitiva, el continguts i el pensament de l’autor segarrenc. I d’aquesta manera la seva vàlua esdevé inqüestionable dins el panorama de la literatura catalana i redescobreix un autor desconegut per a tots els que han identificat Manuel de Pedrolo únicament amb Mecanoscrit del segon origen.