El Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA o Dia Internacional de la Lluita contra la SIDA es commemora l’1 de desembre de cada any, i es dedica a donar a conèixer els avenços contra la pandèmia de VIH / SIDA causada per l’extensió de la infecció del VIH.

Es va commemorar per primera vegada l’1 de desembre de 1988. Es va triar la data de l’1 de desembre per qüestions d’impacte mediàtic (1988 era un any electoral als Estats Units i la data quedava prou allunyada de les eleccions com per atraure l’atenció dels mitjans de comunicació). Des de llavors, la SIDA ha mort més de 25 milions de persones a tot el planeta, la qual cosa la fa una de les epidèmies més destructives registrades en la història. Tot i que existeix un major accés i s’ha millorat el tractament antiretroviral i la cura mèdica en moltes regions del món, l’epidèmia de SIDA va costar aproximadament 3,1 milions (entre 2,8 i 3,6 milions) de vides només en l’any 2005, de les quals més de mig milió (570.000) eren nens.

La idea de dedicar un dia a la lluita contra la SIDA al món va sorgir a la Cimera Mundial de Ministeris de la Salut de 1988, dins dels programes per a la prevenció de la SIDA. Des de llavors, la iniciativa l’han seguit governs, organitzacions internacionals i entitats de tot el planeta.

A l’institut també hem volgut commemorar aquesta data assenyalada i, per aquest motiu, des de l’1 de desembre hi ha instal·lat al passadís de 4t d’ESO i Batxillerat un estand informatiu amb pòsters diversos, punts de llibre, díptics i tríptics informatius, llaços vermells de solidaritat amb les persones infectades de VIH i inscripcions en fulls avisant sobre els perills de practicar relacions sexuals sense protecció, amb els perills que podría causar i les fàcils maneres de prevenir-los. La SIDA és una malaltia que es pot transmetre amb molta facilitat si no es prenen mesures adequades. Ajuda a prevenir una malaltia que et podria cambiar la vida.

 

Ajuda’ns a aturar la SIDA!!!