Curs 2016-2017

Marta AldomàEl passat divendres, dia 7 d’abril, va tenir lloc a la ciutat de Lleida el lliurament de premis de l’onzena edició del certamen de literatura juvenil Sambori Òmnium. L’alumna Marta Aldomà i Boquet, que actualment cursa 2n de Batxillerat a l’Institut Antoni Torroja, va obtenir el 2n premi en la modalitat de prosa, a la demarcació de Lleida-Ponent.

Amb el relat “La nena amb olor de mandarina”, la jove cerverina reivindica el paper de l’escriptura i les lletres en un moment en què les ciències i les noves tecnologies semblen tenir tot el protagonisme. Aquesta situació no és més que una fal·làcia i, en aquest sentit, els centres educatius amb personalitat pròpia aposten, cada vegada més, per uns ensenyaments globals i no esbiaixats, que integrin correctament els vessants humanístic i el científico – tecnològic, com a via per a l’assoliment d’una visió holística del coneixement humà.

L’acte es va celebrar al Teatre de l’Escorxador i va comptar amb la presència d’algunes de les autoritats d’Òmnium Cultural i del Ramon Pollina, director de l’Institut Antoni Torroja de Cervera. El relat passarà a la fase nacional, on competirà amb la resta de premiats de les altres dotze demarcacions de Catalunya i el País Valencià.