El dissabte 18 de febrer va tenir lloc una de les festes més populars i participatives de la ciutat, el Carnaval de Cervera. A partir de les 18 hores, començà la popular Rua pels carrers amb la participació de 8 comparses; vam poder-hi veure els Picapedra, els Escoltes (que duien la comparsa 40 anys fent camí, que consistia en les persones vestides de regals), els Llapis (organitzat CEIP Josep Arques), la coral infantil Nova Cervera (vestits d’una locomotora), la Creu Roja (vestits de tren amb l’estació de Cervera), la Penya Ciclista de Cervera (que anaven de cavallers de l’Edat Mitjana), l’IES Segarra (que vestien vestits típics alemanya), el gimnàs Kodokan (disfressats de hippies). A més a més de totes aquestes comparses, també hi van participar els Bombollers de Cervera animant la festa i el Rei Carnestoltes, que la presidia.

La rua es va iniciar a la plaça Pius XII, seguidament va passar per la rambla Lluís Sanpere, plaça Santa Anna, carrer Santa Anna, plaça Sant Miquel, plaça Universitat, carrer General Güell, avinguda Catalunya, carrer Victòria, avinguda de Guissona i, finalment, va arribar al pavelló polivalent. Un cop al pavelló polivalent, el rei carnestoltes va llegir el pregó i van lliurar els premis.

Posteriorment es va celebrar un sopar per concloure la festa del Carnestoltes. Al sopar, hi estaven convidades totes les entitats i participants a la rua que es van disfressar per alegrar els habitants i col·laborar amb la vila de Cervera.

Prop de 20 grups diferents van ser recompensats pel seu esforç amb un sopar basat en un entrepà de pernil, un panet de Viena amb formatge i un altre amb melmelada.

Passada ja una hora del començament del sopar, va sortir el senyor Carnestoltes a fer el seu discurs anual i es va adreçar a tota la ciutat de Cervera, va desitjar molta sort a tothom en els mals temps que estan passant, va fer algunes bromes sobre política, i per acabar es va dirigir als nens per dir-los que s’havien de portar molt bé i fer cas del que diguessin els pares.

Acabat el discurs, es va fer l’entrega dels premis a les rues guanyadores.

En tercer lloc, va guanyar un total de 150€ la comparsa feta per la Coral de Cervera, amb el nom de “Puja al Tren”, en la qual els components anaven disfressats de vagons de tren de diversos colors. En el segon lloc, va endur-se el taló de 300€ la comparsa formada per l’AEG Coll de les Savines de Cervera, amb el nom de “40 anys Fent Camí”, els membres de la qual anaven disfressats de regals, i en la carossa s’hi lluïa un enorme pastís d’aniversari celebrant els 40 anys del moviment escolta a Cervera.

El Guanyador del primer premi, amb un taló de 600€, va ser el CEIP Mn. Josep Arques, que amb el nom de “ Com un llapis no hi ha res” van sortir al carrer disfressats de llapis amb unes disfresses que demostraven qualitat.

La festa va seguir fins a la una de la nit animada amb cançons de tots els estils que han creat sensació en aquesta temporada. Així es va acomiadar Cervera, un any més, de la festa de Carnaval.

També celebrem Carnestoltes a Sant Antolí

Els passats 17 i 19 de febrer del 2012 vam assistir al carnaval escolar i juvenil organitzat pel CEIP Vall Ondara i l’ajuntament de Ribera d’Ondara. Hi va haver actes el divendres per la tarda (a les 15h davant el CEIP Vall Ondara) i el diumenge per la tarda-vespre ( a les 18h davant del bar l’Amistat).

El divendres a les 15h. va començar una rua davant el col·legi del poble, el tema n’eren les fruites i n’hi havia de diverses varietats: maduixa, kiwi, llimona, platan, mandarina, pera… d’allí se’n van anar a la Plaça de la Creu, a la plaça Constitució i finalment va tornar al punt de partida on es va dansar en rotllana com a totes les parades, es va cremar el senyor Carnestoltes i es va oferir coca i xocolata per a tothom.

El diumenge a la tarda, també hi va haver actes, entre els quals destaquen:

Una rua pel poble, en què també es va cremar al senyor carnestoltes, però, en aquest cas, a la Plaça de la Creu. En aquesta rua, tothom anava disfressat del que volia, i estava dirigida i amenitzada pel drac Aimeric i varies carrosses guarnides amb diferents estils i colors. En acabat, es van dirigir cap al bar l´Amistat, on es va celebrar un bingo i, posteriorment, es va fer un sopar de germanor amb la gent del poble.

En la nostra opinió, aquesta última i recent edició del carnestoltes va resultar més completa del que s’esperava i s’havia vist en els anys anteriors, perquè hi havia més participació que altres anys.