Curs 2017-2018

Dissabte 30 de juny, membres de l’Equip Impulsor de l’Institut Antoni Torroja de Cervera van rebre de mans de la bibliotecària Júlia Baena, especialista en literatura juvenil i membre del Jurat, un segon premi de la Crida de la #Biblio(r)evolució de la Fundació Bofill pel projecte de promoció de la lectura @noemfacis_spoiler.

Periòdicament la Fundació planteja reptes per la millora educativa articulats en les Crides; en el cas de la Biblio(r)evolució trenta centres seleccionats de tot Catalunya en una fase prèvia repensaven els usos de la biblioteca escolar i proposaven solucions innovadores i col·laboratives adaptades al seu context educatiu.

La proposta del Torroja, únic centre de la demarcació de Lleida participant, proposa compartir l’experiència lectora a través de les xarxes socials i convida els joves a esdevenir prescriptors, per la qual cosa des de la Biblioteca Escolar de l’institut s’ha creat el compte d’Instagram @noemfacis_spoiler des d’on els estudiants podran recomanar les seves lectures. El Jurat també ha destacat com a punts forts del projecte la conversa literària i la col·laboració entre la biblioteca pública i la biblioteca escolar.

Des del Grup Impulsor, format per alumnat, AMPA, la bibliotecària escolar i docents, volem agrair el suport del Claustre de professors, la col·laboració de l’alumnat, especialment de 1r i 2n d’ESO que han participat en la prova pilot, i molt especialment l’assessorament i la mentoria de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres. Al setembre hi continuem treballant perquè reivindiquem també entre els drets del lector descrits per Daniel Pennac, el dret a què recomanin un bon llibre a tots els joves!

Grup Impulsor #Biblio(r)evolució
Institut Antoni Torroja