El Premi de Literatura “Protagonista Jove” el convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) amb l’objectiu d’estimular la lectura de llibres d’imaginació en els nois i noies.

Amb aquest propòsit, una comissió d’experts en literatura juvenil selecciona els llibres que participen al certamen, que enguany arriba a la 22a edició. Es tracta de 8 títols publicats recentment, dels quals 4 els llegiran alumnes d’entre 13 i 14 anys i els altres 4 estudiants de 15 i 16 anys.

A cada centre que hi participa, els alumnes constitueixen un Jurat per presentar i defensar cada títol als seus companys i entre tots decidir quin consideren el millor.

Per a l’edició d’aquest curs, els llibres escollits per a la categoria 13-14 anys són:

“Jules Verne i la vida secreta de les dones planta” de Ledicia Costas
“El bolígraf de Higgs” de Rubèn Montañà
“Train Kids” de Dirk Reinhardt
“L’expedició del doctor Balmis” de María Solar.

A la Biblioteca de l’Institut hi ha un espai amb aquestes lectures i els alumnes que hi participeu podeu agafar-les en préstec.

La Biblioteca també acollirà una activitat relacionada amb els llibres llegits per tal què els nois i noies puguin compartir l’experiència lectora, com a complement a la lectura individual de cada alumne.

 

Aquesta activitat ha estat un club de lectura per posar en comú les lectures, els gustos i les preferències de cada alumne respecte cada un dels títols llegits. S’han compartit opinions, impressions i reflexions al voltant de cada llibre. Posteriorment, cada alumne ha puntuat els llibres segons l’ordre de preferència i, a partir de la puntuació global, s’ha determinat el més votat.

Train Kids de Dirk Reinhardt ha estat el títol més ben valorat pels alumnes participants del nostre centre i n’han destacat aspectes com l’empatia, les emocions que desperta, l’amistat entre els personatges… tots han coincidit en què és un llibre que t’atrapa i que et fa viure l’aventura com si fossis un més de la colla protagonista.

Per complementar la lectura i les votacions, cada lector/a ha escollit el seu títol preferit i ha redactat una faixa de recomanació per animar els seus companys a llegir el llibre. El resultat ha estat molt ric i variat, amb comentaris molt diversos i opinions per a tots els gustos!

Darrera modificació: 4 d’octubre de 2019