El passat dilluns 21 d’Octubre els alumnes de 3r d’ESO vam anar a Barcelona per fer una visita al Parlament de Catalunya i al seu entorn. Abans d’entrar al Parlament vam realitzar una activitat de recerca al Parc de la Ciutadella, al cor del qual està ubicat el Parlament. Aquesta consistia en fotografiar elements tant d’art com de flora o fauna que ens cridessin l’atenció.

Seguidament començà la visita a l’edifici on s’aproven les lleis de Catalunya i s’elegeix al seu president. Vam conèixer la seva història des va ser construït passant per la dictadura i fins l’actualitat. Un cop a la sala de sessions vam seure al lloc on es situa la premsa i els espectadors i vam repassar les funcions, la distribució i els diferents càrrecs que s’ocupen dins el Parlament. Acabada l’explicació vam tenir l’honor de poder baixar a la tarima des d’on es fan les intervencions per part dels diputats.

Com que la construcció del Parlament té una relació molt directa amb Felip V i per tant també amb la guerra de Successió, vam endinsar-nos al barri del Born per fer una ullada al Mercat del Born, recentment inaugurat, on trobem restes de la Barcelona del 1714; igual que al fossar de les Moreres.

Va ser una sortida interessant ja que ens va ensenyar moltes coses sobre el funcionament actual de Catalunya i els diferents tipus de poder que hem tingut al llarg del temps.

Si en voleu veure imatges, AQUÍ

Marta Aldomà Boquet | 3r ESO