Curs 2016-2017

L’institut Antoni Torroja potencia l’aprenentatge de l’anglès i l’alemany amb tres auxiliars de conversa

Des del passat 1 d’octubre l’institut Antoni Torroja compta amb una auxiliar de conversa d’alemany nadiua per hamburgpotenciar l’alemany oral a tots els nivells. Es tracta de la Jana Grassmann, una llicenciada en educació procedent d’Hamburg, que romandrà a l’institut fins el dia 31 de maig. Des de 2n d’ESO i durant tres cursos, els alumnes de
l’institut tenen la possibilitat de triar l’alemany com a segona llengua estrangera. Aquest recurs de l’auxiliar de conversa el concedeix el Ministerio de Educación a diversos instituts públics del país. A la demarcació de Lleida, per al curs 2016-2017, n’han concedit 10 d’anglès (procedents del Regne Unit, Estats Units i Austràlia), 5 de francès (procedents de França i del Canadà), 1 d’italià i 1 d’alemany.

Pel que fa a l’anglès, des del dilluns 24 d’octubre i fins a final de curs l’institut comptarà amb l’auxiliar de conversamanchester Peter Savage, procedent de Manchester. Fomentarà la competència comunicativa dins i fora de l’aula a tot l’alumnat del centre. També participarà en l’assignatura d’educació física i en activitats extraescolars. Durant la seva estada a Cervera, en Peter «viurà en família», de manera que serà acollit per famílies del centre, tot reforçant els llaços entre la Comunitat Educativa del centre.

Pel que fa a les dues llengües, l’institut també ha comptat amb el suport de la Mercè Castany, provinent de Guissona i especialista en llengües estrangeres. La Mercè ha dut a terme tasques de connexió entre els alumnes i els dos auxiliars nadius esmentats, atès que és present al centre des del dia 1 de setembre. D’aquesta manera, els alumnes no han deixat mai de ser atesos en el període que ha transcorregut des de l’arribada de la Jana i el Peter i fins al present, pel que fa al currículum vinculat a la lingüística en idiomes foranis. La Mercè ens marxarà el proper mes de març, però ens haurà deixat el terreny ben adobat.

Així doncs, Jana, Peter i Mercè, us desitgem que tingueu molta sort i una bona estada al nostre centre i a la nostra ciutat!