El dia quatre de febrer, els alumnes de I’IES Antoni Torroja vam anar al gran teatre de la Passió de Cervera per tal de veure una adaptació d’una de les novel·les més importants de la literatura castellana, Don Quijote de la Mancha.

Els actors a lescenari

Els actors a l'escenari

La companyia que representava l’obra era el Teatro del Repartidor. Van fer una adaptació que va durar una hora i mitja, durant la qual es van poder veure les parts més representatives de la novel·la. El públic va poder seguir el fil conductor de les accions i els esdeveniments sense perdre’s ni fer-se avorrit, ja que hem de tenir en compte que el Quijote té aproximadament mil pàgines de text.

El decorat de l’obra de teatre era molt simple: el formava un plafó que representava el menjador d’una casa i al voltant hi havia unes cadires i una taula. Eren quatre actors i actrius, alguns dels quals feien més d’un personatge. L’actor que representava el “Quijote” era alt i amb barba, el que feia de “Sancho Panza” era baixet i gros i els altres eren personatges secundaris del llibre i un d’ells també feia de narrador.

L’adaptació contenia parts del “nomenament de cavaller del gentilhome Don Quijote ” passant per la recerca de “Dulcinea del Toboso”, la ínsula falsa de “Sancho”, la tornada a casa ja curat de les bogeries dels llibres de Cavalleries fins a la seva mort .

Un altremoment de la representació

Un altre moment de la representació

En acabar l’obra, vam fer un petit col·loqui amb els actors, durant el qual vam tenir l’oportunitat de fer preguntes referents a la representació. Va ser una estona on vam poder recordar una novel·la que continua sent famosa fins i tot al nostre temps.

Andrea Portella Alegre