El dia 26 de febrer, els i les alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat vam poder exercir el nostre dret a vaga i assistir a la manifestació convocada pel SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) de Cervera.

La vaga va ser convocada pel SEPC Nacional en motiu de l’aprovació de la reforma del 3+2 per part del Govern Espanyol, inclosa en el Pla Estratègia Universitat 2015. L’aplicació d’aquesta reforma significarà l’eliminació d’un any de grau, que s’afegirà al màster, passant així de l’actual 4+1 (4 anys de grau i 1 de màster) al 3+2; aquest canvi implicarà un augment del cost d’una carrera, ja que si un any de màster val de 4.000 a 7.000 euros, el fet de pagar dos anys implica el doble d’aquesta xifra; aquest màster serà imprescindible de cursar per tal de completar la formació rebuda al grau de 3 anys, ja que aquest serà molt general i poc especialitzat.

Per aquest motiu, els alumnes vam poder sortir al carrer i manifestar-nos en contra d’aquestes mesures que considerem abusives.

Mariona Puig

2n Batxillerat