Tot va començar quan un divendres, el que vam fer sabó, la professora ens va donar una notícia molt DIVERTIDA, ALEGRE, què guay!!! Ens va dir que aniríem a Lleida a exposar tot el que havíem treballat a l’assignatura de Variable a Mida.

En teoria havíem d’haver anat el dijous 26 de febrer però per desgràcia la nostra professora Mireia Gonell no estaria. Llavors, ho vam deixar per al dijous 5 de març. Li vam dir a Mireia que no passava res, quasi millor perquè així tindríem temps de repassar i preparar-ho més bé.

Per recordar el que havíem fet des del principi fins ara vam fer un mapa conceptual i cada alumne de 1r ESO C havia d’explicar una part.

Tots estàvem nerviosos i ho repassàvem cada dia. A Raquel li semblava que era la que estava més nerviosa perquè tenia pànic i tenia por que li passés el que li va passar a la classe d’alternativa. Es va paralitzar, tremolava i quasi no tenia veu. Va intentar fer la veu més forta però no va poder.

Va arribar el dia. Tots contents a la classe parlàvem del que havíem portat a la maleta mentre ajudàvem a la Mireia a posar el sabó en pots. Vam sortir de la classe més o menys a les 8.40 h i vam arribar a les 8.55h a la parada d’autobusos.

A les 9.02h va arribar l’autobús, vam pujar i ens ho vam passar molt bé. Per no avorrir-nos, els nens i nenes vam parlar i riure durant el viatge. Per fi, a les 10.15h vam arribar a Lleida.

Una vegada allí, vam beure aigua i vam anar a la universitat i lo primer que vam pensar al veure totes les instal·lacions fou que érem formigues! Quan vam arribar la professora Glòria Jové (professora del màster de la nostra professora ) i la Caren ens van acompanyar a veure el campus i vam començar veient la biblioteca de la universitat. Allí, vam conèixer a la Marta, la directora de la Biblioteca de Cappont i ella mateixa ens la va mostrar.

Per fora era gran i per dintre era gegant. Tenia tres plantes i un soterrani. Hi havia unes finestres circulars que estàvem al sostre per il·luminar la biblioteca gràcies al rajos del sol.

Cada planta tenia una o més d’una impressora, espais privats que la gent podia reservar per estudiar, unes vistes impressionants i un munt de llibres. A part d’això, hi havia més coses: recepció, aules d’estudi on hi havia una pantalla en gran per a que fessin treballs en grup, etc. El el que més ens va agradar fou que tots els alumnes podien fer ús de les instal·lacions de la biblioteca i llogar tablets durant 3 h.

Desprès, vam anar a una sala gegant que es diu Auditori on es feien reunions o exposicions com a les pel·lícules.

Quan ja havíem acabat vam anar a esmorzar i vam pujar a un turonet on s’estava molt bé. Ens van explicar que a aquest turó li diuen el turó dels Teletubbies perquè s’assembla. A punt d’esmorzar la Mireia ens va portar entrepans i sucs. Tots vam menjar entrepans: la Fàtima, l’Andrea, l’Adela, la Mercè, l’Ayoub, el Bachir, l’Ismael, el Sergi, el Ruslan, el Mustafà, l’Elias i Raquel. Les professores van menjar galetes i magdalenes que va fer la Raquel: la Mireia Gonell, la Maria Sellés, la Glòria Jové i la Caren Sebastian.

Desprès l’esmorzar, la Mireia ens va deixar jugar durant 5 o 10 minuts i vam gaudir molt!

Tot seguit, vam anar a la classe on havíem d’exposar que estava a la part de dalt de l’edifici. Allí, ens esperaven molts alumnes, uns 80 o més. Vam deixar les maletes i els anoracs en un racó i vam esperar que acabés d’entrar la gent.

En aquest moment, vam començar a ser conscients d’on estàvem i ens va donar ganes de desaparèixer. Teníem por que riguessin de nosaltres. Alguns nois/es ens van preguntar si estàvem nerviosos i nosaltres els vam respondre que sí i ells/es ens van contestar que no calia posar-se nerviós.

Ayoub va ser qui va començar a parlar i ens va presentar. La Fàtima els va explicar l’experiència amb la nostra planta CALANDIVA. El Mustafà va explicar que havíem buscat informació sobre el que necessitava la planta. El Bachir va explicar com s’havia d’adobar la planta amb adob químic. L’Adela els va preguntar si sabien de QUIN COLOR ÉS LA TINTA NEGRA?

Però abans de contestar a la pregunta vam repartir el material per fer l’experiment, que era: un paper de filtre amb una taca de una tinta negra al mig, un canut, un pot de iogurt i aigua. Quan ho vam veure van quedar sorpresos del que havia passat. No ho esperaven tants colors!

Andrea va continuar i va explicar l’experiment de l’aigua amb colorant. Sergi va explicar que va passar en l’experiment. L’Elias va parlar sobre l’experiment del regle congelat. La Mercè va dir que l’oli i l’aigua no es barregen (mescla heterogènia) mentre que els components de la tinta negra no es veuen a simple vista (mescla homogènia). Raquel explicar que li semblava l’assignatura de Variable a Mida i l’experiment que va fer a casa seva. També, els vam explicar que teníem un bloc, que ens podien escriure i visitar-nos a Cervera..

La veritat és que ens va sortir molt bé. Els hi va agradar i diuen que han après molt. També, ens van explicar que tenien penjat a les parets de l’aula i els diferents murals feien que aquesta fos molt maca. Observar aquestes parets ens va recordar a la nostra aula!

Desprès, els alumnes de la universitat ens van fer dos dinàmiques: un joc dels quatre elements i un de diversitat. En el primer, ens van dividir en quatre grups i havíem de destacar els aspectes més importants de l’element que ens havia tocat. Al final, vam veure que els quatre elements eren importants per la nostra vida i per tant, tots vam guanyar.

Durant aquesta activitat ens ajudàvem els uns als altres. La gent que vaig conèixer aquell dia eren molt amables i bones persones. Ens vaig sentir molt bé amb ells/es, fins i tot se’ns va passar la vergonya que teníem al principi. Vam conviure amb futurs mestres o més ben dit, amb noies i nois més grans que nosaltres i va ser una gran experiència. En acabar les activitats vam fer una fotografia amb els nostre nous amics!

Quan ja vam acabar ho vam recollir tot ràpidament perquè l’autobús marxava en pocs minuts. Per això, vam haver de menjar pel camí. Per sort, tots vam poder pujar a l’autocar però hi havia molta gent i vam haver de seure separats i amb gent que no coneixíem de res, però a mesura que la gent va marxar ja ens vam poder posar junts. Alguns de nosaltres estàvem molt cansats i teníem ganes de vomitar. Finalment, a les 16.00h vam arribar a Cervera, vam acabar de menjar i cadascú va marxar a casa seva. Tots vam fer el mateix: compartir la gran experiència viscuda amb les nostres famílies.

Fent un petit balanç, tots vam arribar a la mateixa conclusió: va ser una bona experiència i ens agradaria repetir-la algun dia!

RECORDEU QUE PER SABER MÉS SOBRE AQUESTA ACTIVITAT I ALTRES DE 1C HEU DE CLICAR AQUÍ!!!

Alumnat 1r ESO C